Cultuur: musea en meer

Workshop tekenen en schilderen

Workshop Tekenen of Schilderen in Malberg

Kunstenares Mimi van Bindsbergen biedt teken- en schilderworkshops aan in haar Atelier in Malberg. Vanaf maart 2018 van maandag t/m zaterdag. Workshops van 1 middag of meerdaagse, workshop op maat. Kijk voor meer informatie op de website www.mimi-art.eu onder het kopje workshops.

Romeinse villa

Villa Otrang

Villa Otrang bij Fliessem was ooit een Gallische nederzetting en is de vindplaats van een grote Romeinse villa. Villa Otrang werd al in de 1e eeuw na Chr. gebouwd. Twee tempels die aan Diana en Minerva waren gewijd, werden in 1911 gevonden en blootgelegd. De villa is geopend voor bezoekers en meerdere keren per jaar toneel voor voorstellingen van de 'Milites Bedensis', een vereniging van Romeinse soldaten in het Bitburgse land.

Hunebedden in Drenthe

Roscheider Hof

Het 22 hectare grote openluchtmuseum bestaat uit een Hunsrückdorpje, een Moezeldorp, rozentuinen en diverse boerentuinen. Er is een museum met tinnen figuurtjes, vele kleine tentoonstellingen en een restaurant. Het hele jaar door is er iets te beleven in het museum bij Konz.

Buddha Boeddhabeelden

Buddha-Museum

In Traben Trarbach is Buddha-Museum met een unieke verzameling Boeddhabeelden te vinden. De wereld van het boeddhisme wordt tentoongesteld, ten gehore gebracht en het museum leert de gasten de filosofie en de levenswijsheid van Boeddha. Het museum is gevestigd in een oude Jugendstil-wijnkelder, die van 2007-2009 volledig gerestaureerd is.

Museum in oude bunker

Westwallmuseum Panzerwerk "Katzenkopf"

De van 1937 tot 1939 gebouwde bunker "Katzenkopf" is de meest noordelijke en vandaag de dag enige "B-Werk" bunker van de voormalige "Westwall" van dit type die in Duitsland te bezichtigen is (met aparte 6-schietgaten Pansertoren met tunnel). In deze bunker is vanaf 1979 over drie verdiepingen het Westwallmuseum ingericht met een interessant overzicht van fotodocumentatie en wapens.

Beelden, kunst en sculpturen

Skulpturenpark

Het Skulpturenpark in Niederprüm laat u op een grondstuk van 20.000 m2 vele beelden en kunstvoorwerpen zien. Het park is het gehele jaar geopend. U kunt ook voorwerpen kopen die u aanspreken, of ze worden speciaal voor u gemaakt.

Vulkanen in de Eifel

Eifel-Vulkanmuseum

Het Eifel-Vulkaanmuseum in Daun laat de bezoeker de vulkanische fenomenen en activiteiten zien – zowel wereldwijd als in de Vulkaneifel. Wat gebeurt er onder onze voeten? Hoe verandert het vulkanisme het landschap? Wat betekent continentverschuiving? In het museum ziet u op informatietafels en interactieve computermodellen de bewegingen van de aarde.

Karl Marx geboortehuis

Karl Marx Haus

Het geboortehuis van Karl Marx in Trier werd in 1727 als barok huis gebouwd. Nadat de familie Marx vertrok, hebben er diverse families gewoond en het huis omgebouwd. In 1904 werd het herondekt als geboortehuis van Karl Marx. Het museum toont vele facetten van Karl Marx: over de persoon, zijn leven, zijn werk, zijn medestanders en zijn tegenstanders.

Apothekenmuseum in der Nord Eifel

Apothekenmuseum

Het Apotheekmuseum in Bad Münstereifel bevat de openbare apotheek, die sinds de inrichting in 1806 onveranderd is gebleven. Daarnaast is er het laboratorium met een indrukwekkende laboratoriumtafel uit de 19e eeuw. Er is een materiaalkamer, waar de voorraad van de apotheek lag, en een 'ruikstraat', waar je vele kruiden kunt ruiken.